Informeer naar de volledige routebeschrijving met o.a. Campings,kaarten, coördinaten, route bijzonderheden en bezienswaardigheden


Wales is grotendeels een bergachtig gebied. Het hoogste punt van Wales is de Snowdon met 1085 meter. Wales wordt vaak bezocht om zijn mooie landschappen met groen heuvels, vergezichten en mijnen. Deze mijnen zijn niet meer in gebruik maar enkele zijn te bezichtigen. Voor de kust van Wales liggen nog enkele eilandjes, waarvan Anglesey het grootste eiland is. Dit eiland staat bekend om de stad met de langste naam van Europa: “Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch”.

De road trip naar Engeland en Wales voert voornamelijk langs steden met een wisselend historische gehalte. De Steden de we aandoen in Wales hebben enkele heel fraaie kastelen. We starten in Kent in Canterbury, met de mooiste cathedraal van het verenigd koninkrijk, verder kasteel  Canterbury en de old town met vele vakwerkhuizen en pittoreske straatjes. Op de weg naar Rye doen we Tonbridge aan met Tonbridge Castle en her en der vakwerkhuizen. Rye is gelegen aan de kust, een klein pittoresk stadje met wederom fraaie vakwerkhuizen en 2 typische verdedigingskastelen uitkijkend over een lagune. Oxford is de volgende bestemming een typisch studentenstad dynamiek tegen een historisch decor, bijzonder in al zijn facetten, waaronder het Ashmolean Museum en de omgeving rond het Castle-Prison museum is een heerlijke omgeving.  Stratford-upon-Avon aan de rivier de Avon is de geboortestad van Shakespeare, heeft een klein historisch centrum.

UniversiteitsstadAberystwyth

De volgende bestemming is Aberystwyth in Wales gelegen aan de Ierse zee, een universiteitsstad. De universiteit is gelegen naast de kasteelruïne aan de fraaie boulevard. Op het hoogste punt van Aberystwyth hebben we in de verte zicht op de top van Mount Snowdon welke we later op de route tegen komen.

Noordelijk vervolgen we de route naar Campsite Cae Du in Beddgelert, een klein stadje met een fraaie brug over de Afron Colwyn River, de uitvalbasis voor enkele bestemmingen. Beddgelert heeft een station van het op smalspoor rijdende Welsh Highland Railway met historische locomotieven en rijtuigen, genieten als historisch spoor u kan bekoren. 

Met de Welsh Highland Railway kan een trip worden gemaakt naar bijvoorbeeld een hike over Mount Snowdon, uitstappen op station Rhyd Ddu, een hike over mount Snowdon en weer bergafwaarts naar station Snowdon ranger.  Op station Snowdon beslissen om door te gaan naar Caernarfon of terug naar Beddgelert.  

Met de Snowdon Mountain Railway Llanberis Gwynedd is de top ook te bereiken, deze lijn is echter erg druk, dus verstandig om te reserveren.

Vanuit Beddgelert  kunnen we Harlech bezoeken met Harlech Castle. We vervolgen onze route naar Caernarfon met Carnarfon Castle welke de zeestraat van Menai  verdedigde, hier heeft de inauguratie van Prins Charles plaatsgevonden als prins of Wales. Beaumaris castle verdedigde de andere zijde van de zeestraat.

Onderweg naar Conwy is Castle Penrhyn te bezoeken, dit kasteel is in tegenstelling tot de eerder bezochte verdedigingskastelen een woonkasteel, een enorm complex met het Walled Garden en het kasteel is volledig authentiek ingericht. Daarna bereiken we Conwy met een imposant kasteel om de oversteek over de rivier de Conway en bereikbaar via de eveneens imposante kettingbrug te verdedigen.

Caernerfon Castle

Canway Castle

Nu even een grotere overbrugging naar de volgende bestemming Lincoln, een advies om de hoger gelegen Old Town te benaderen vanuit het zuiden via Steep Hill, het is een klim de heuvel op maar de wandeling door deze prachtige Steep Hill zal veel vergoeden om uiteindelijk de schitterende omgeving van de Kathedraal en Lincoln Castle te bereiken. 

Dan volgt Peterborough, een fraai centrumplein met aan de oostzijde de Peterborough kathedraal. We vervolgen de route naar de derde universiteitsstad Cambridge met een historische binnenstad waar de fraaie universiteits gebouwen in de binnenstad domineren en de uitgestrekte  Fellows Garden langs de River Cam. De laatste bestemming is Rochester, met Rochester Castle langs de River Medway. Terug naar Dover om de oversteek met de Ferry te maken of naar Folkestone voor de trein.