Informeer naar de volledige route-beschrijving met o.a. Campings,kaarten, coördinaten, route bijzonderheden en beziens-waardigheden.

De trip voert via Duitsland en Denemarken naar de Deense Havenplaats Hirtshals voor de oversteek naar Bergen Noorwegen met de nachtboot.

De volgende ochtend  vaart de boot  het prachtige  levendige Bergen binnen, de tweede stad van Noorwegen. De skyline is overweldigend met een zeer gevarieer-de skyline met rondom bergen op de achtergrond.

Vanuit Bergen naar Skei wat ligt aan het meer Jølstavatnet met uitzicht op de besneeuwde toppen van Grovabreen. De Jolster Panorama camping is een nieuwe camping met erg goede voorzieningen. De route gaat vervolgens over de Aurlandsfjellet National tourist route, belangrijk is om bij de Tsplitsing inLærdalsøyri rechts de Fv 243 te nemen en niet de RV 5  anders mis je de route over de berg en dat mag je niet missen, aan het einde van de bergroute ligt de Stegestein voor een fraai uitzicht over het Aurlandsfjord. Flåm ligt aan het einde van het fjord wat ongeveer 29 km lang is. In Flåm vertrekt de Flåm-spoorlijn een van de mooiste trajecten ter wereld.

De volgende bestemming is Odda, Odda ligt tegen het Folgefonna nasjonalpark, een zeer afwisselende hike brengt je naar de Beuerbreen gletsjer. De E 134 voert via een wederom fraai landschap, in Røldal is de beroemde Staafkerk te bewonderen. via de RV 9 gaat het richting Kristiansand, onderweg op de Flateland camping hebben we nog een overnachting gedaan. Het is niet overdreven te stellen dat elke kilometer rijdend door Noorwegen een genot is. Kristiansand is een middelgrote stad met enkele zeer gastvrije restaurantjes bij de Fiskebrygga in de buurt van het fraai vormgegeven Kilder teater og konserthus.

Vanaf Kristiansand is het 2 en een half uur varen met de snelle catamaran boot weer terug naar Hirtshals in Denemarken 

Het overweldigende Sognefjellsvegen

Camping met de mooiste ligging en voorzieningen die ik heb bezocht

Campsite with the best location and amenities I've visited, and I've visited quite a few