Hopende op  niet te veel oponthoud in Duitsland door wegwerkzaamheden rijden we naar een fjord in Denemarken, iedere vergelijking met wat je voor je geest haalt bij een Noors fjord gaat mank. Aan dit Fjord ligt in Aabenraa de eerste stopplaats. De ligging van de Camping aan het water is prettig voor een overnachtingsstop.

De volgende ochtend rijden we naar Hirtshals voor de oversteek met de nachtboot naar Stavanger Noorwegen. Stavanger heeft een klein centrum met fraaie oude houten huizen. Met de Ferry maken we de oversteek van Stavanger naar Tau waar we richting Camping Preikestolen in Jørpeland een prettige camping met ’n topliggingVanaf deze camping is het ’n kleine 5 minuten naar de parkeerplaats voor de tocht naar de Preikestolen een pittige maar een geweldige ervaring om te eindigen bij de Preikestolen voor een fenomenaal uitzicht van grote hoogte over het Fjord. Vanuit Jørpeland vervolgen we onze route naar Røldal, het dorpje is bekend door de staafkerk van Røldal uit 1250. Vanuit Røldal gaan we richting Hellesylt via Vossevangen en Balestrand, na 25 km van Røldal zien we links de Låttefossen waterval. In Odda kunnen we overwegen om Bergen te bezoeken ( zie eerdere post Noorwegen) Vanuit Bergen richting Skei komt de route weer samen met de oorspronkelijke route, of de route te vervolgen richting Hellesylt. Na ca 30 km na Odda geen we het Sørfjord over via de Hardangerbrug en komen aan de andere zijde direct in de Vallavaktunnelen met een futuristisch verlichte rotonde in de “buik” van de berg.

Informeer naar de volledige route-beschrijving met o.a. Campings,kaarten, coördinaten, route bijzonderheden en bezienswaardigheden.


Futuristische rotonde in de bergbuik op de route van Kinsarvik naar Vossevangen 
 

Noorwegen wordt bestempeld als een ongevaarlijke verslaving