top of page
_file=8BC38C1128A02BEBDCFD52A92EEA8484B2EA1BB0.jpg&dh=532&dw=800&t=4&.jpg

Noorwegen   Road Trip 2

Preikestoelen.png
NW-4.png
NW-2.png
NW-3.png

Road Trip. Noorwegen - 2

Noorwegen-2.png

Hopende op  niet te veel oponthoud in Duitsland door wegwerkzaamheden rijden we naar een fjord in Denemarken, iedere vergelijking met wat je voor je geest haalt bij een Noors fjord gaat mank.

Aan dit Fjord ligt in Aabenraa de eerste stopplaats. De ligging van de Camping aan het water is prettig voor een overnachtingsstop.

De volgende ochtend rijden we naar Hirtshals voor de oversteek met de nachtboot naar Stavanger Noorwegen. Stavanger heeft een klein centrum met fraaie oude houten huizen.

Met de Ferry maken we de oversteek van Stavanger naar Tau waar we richting Camping Preikestolen in Jørpeland een prettige camping met ’n topligging

Vanaf deze camping is het ’n kleine 5 minuten naar de parkeerplaats voor de tocht naar de Preikestolen een pittige maar een geweldige ervaring om te eindigen bij de Preikestolen voor een fenomenaal uitzicht van grote hoogte over het Fjord.

Vanuit Jørpeland vervolgen we onze route naar Røldal, het dorpje is bekend door de staafkerk van Røldal uit 1250.

Vanuit Røldal gaan we richting Hellesylt via Vossevangen en Balestrand, na 25 km van Røldal zien we links de Låttefossen waterval.

In Odda kunnen we overwegen om Bergen te bezoeken ( zie eerdere post Noorwegen) Vanuit Bergen richting Skei komt de route weer samen met de oorspronkelijke route, of de route te vervolgen richting Hellesylt. Na ca 30 km na Odda geen we het Sørfjord over via de Hardangerbrug en komen aan de andere zijde direct in de Vallavaktunnelen met een futuristisch verlichte rotonde in de “buik” van de berg.

De route van Røldal naar Hellesylt is 498 km, ongeveer halverwege  ligt in Balestrand Camping Vegaset fraai gelegen aan het fjord, indien een break gewenst is.

Hellesylt is een klein stadje gelegen aan het Sunnylvsfjord door het dorp dendert een waterval het fjord in, de camping is fraai gelegen aan het fjord

We vervolgen onze weg naar Molde, Molde is de hoofdstad van de provincie Møre og Romsdal, de Camping is gelegen aan de Midfjorden met een uitzicht op het Jotunheimen bergmassief.

Vanuit standplaats Molde maken we een roundtrip over de Atlanterhavsvegen de Atlantikroute maakt deel uit van de Norwegian Scenic Routes

Atlantische weg is een deel van de Fylkesvei 64 in de provincie Møre og Romsdal in het westen van Noorwegen. De weg verbindt de eilanden van Averøy tot Vevang en Eide naar het vasteland naar Kristiansund en Molde. Men begon op 1 augustus 1983 met de werkzaamheden tot de opening op 7 juli 1989.

Vanuit Molde gaan we naar Flåm via Skei en Laerdasøyri, waar we in Laerdasøyri bij de T splitsing rechts gaan de Fv243 volgen om het Fraaie Kvignadal landschat te kunnen doorkruisen

(zie eerdere post Noorwegen) de route linksaf gaat door een tunnel.  Voor Flåm de Stegastein (zie eerdere post Noorwegen) 

Vanuit Flåm (Flåm zie eerdere post Noorwegen) de E16 richting Laerdal volgen voor een adembenemende route door het Hallingskrvet en Hardangervidda Nasjonalpark Op de E16 

Vanuit Flåm na ca 10 km de FV 50 nemen op de rotonde richting Hol.  Verder vervolgen we de route naar Flateland Valle, Camping Flateland, lekker ruim altijd ’n heerlijk plekje.

Vanuit Flateland rijden we richting Kristiansand om weer de boot naar Hirtshals Denemarken te nemen.  Vanaf Hirtshals rijden we richting Arhus de tweede stad van Denemarken 

Informeer naar de volledige route-beschrijving met o.a. Campings,kaarten, coördinaten, route bijzonderheden en bezienswaardigheden.

oo.png
Norway-2 zonder tekst

Trip photo slide

Preikestolen nabij Stavanger

Atlantic Road  noord  west boven Molde

Lattefossen.png

Lattefossen tussen Røldal en Odda

Hardangervidda. Nationaal Park

Hardangervidda-6_edited.jpg
torehytta-on-hardangervidda.jpg
CC.png
Hardangervidda-7_edited.jpg
Hardangervidda-1.png
aa.png

Preikestolen Hike

Schermafbeelding 2018-08-16 om 09_edited
Preikestolen from fjord.png
Preikestolen-6.png
preikestolen-9.png
Preikestolen-1.png
Preikestolen-3_edited.jpg
Preikestolen5.png
Preikestolen-2.png
Rotonde_edited.jpg

Futuristische rotonde in de bergbuik op de route van Kinsarvik naar Vossevangen 
 

Noorwegen wordt beschreven  als een ongevaarlijke verslaving

bottom of page